ANWB wegenwacht

Automobilisten die pech krijgen in Amsterdam kunnen voortaan kiezen voor een elektrische scooter als vervangend vervoer, mocht de Wegenwacht er niet in slagen de auto ter plekke weer aan de praat te krijgen.

Als je met pech staat in Amsterdam en de Wegenwacht krijgt je auto niet meer aan de gang dan kun je verder op een elektrische scooter. De ANWB start deze week met een proef in de hoofdstad.

Volgens de ANWB heeft een elektrische scooter in de hoofdstad alleen maar voordelen. Je beweegt je sneller door het verkeer, stoot geen uitlaatgassen uit en je hoeft geen tijdelijke parkeervergunning aan te vragen. Daar staat tegenover dat je de scooter wel moet opladen met een verlengsnoer vanaf drie-hoog.

De Zero Bike heeft een actieradius van tachtig kilometer en is tegen een kleine betaling ook op te laden via speciale laadpunten die op diverse plaatsen in de stad zijn aangebracht. De scooter haalt een topsnelheid van 25 km/u dus een helm is niet nodig. Na de zomer wordt het experiment geëvalueerd. In de winter zal het animo voor een scooter als vervangend vervoer waarschijnlijk een stuk minder zijn.