Subaru legt de laatste hand aan een verbeterde WRX STI. Zonder de toevoeging Impreza dus want die verdwijnt bij de snelste uitvoeringen. Voor de liefhebbers is er goed nieuws: de STI komt weer als sedan.

Dit najaar verschijnt de 2011-editie van de WRX STI op de markt. Subaru laat de naam Impreza vallen bij de snelste uitvoering om het onderscheid met de huis-tuin-en-keuken-Impreza groter te maken. De vernieuwde WRX STI komt ook als sedan op de markt en dat is goed nieuws voor de echte liefhebbers. De vijfdeurs hatchback STI blijft gewoon leverbaar.

Subaru voert bij de vernieuwde STI enkele wijzigingen door aan het chassis en de vering/demping. De set-up van die laatste moet zorgen voor meer dynamiek. Testcoureur Tommi Mäkinen, meervoudig rallykampioen, voerde een uitgebreid testprogramma uit op de Duitse Nürburgring.

Subaru spreekt bij de vernieuwde WRX STI van de ‘snelste straat-STI ooit’. Mäkinen zette met de auto in ieder geval alvast de snelste rondetijd van Subaru ooit neer op de Nürburgring. De vernieuwde WRX STI komt dit najaar op de Nederlandse markt. Prijzen zijn nog niet bekend.