Mercedes frist het uiterlijk van de ML63 AMG op met subtiele wijzigingen. Technisch blijft alles bij het oude maar er was ook weinig reden om daar aan te sleutelen.

De ML63 krijgt een kleine optische update van Mercedes. Het Duitse merk geeft de top-ML een nieuwe motorkap met ‘power domes’, donkere koplampglazen met daarachter ‘actieve’ bi-xenonverlichting en donkere behuizing voor de LED-achterlichten.

De meest opvallende wijziging is misschien wel de toevoeging van enorme chromen inzetstukken onderin de voor- en achterbumper. Volgens Mercedes geeft dat de ML63 AMG een krachtiger en meer onderscheidend uiterlijk.

Motorisch verandert Mercedes niets maar daar was ook geen reden voor, hoewel de BMW X5 M ondertussen is gekomen en die heeft 45 pk meer dan de ML. Toch is de Mercedes met 510 pk en 630 Nm koppel allerminst slecht bedeeld. Het 0 tot 100 km/u-sprintje in slechts vijf seconden is van sportautoniveau. Zoals gebruikelijk bij de meeste Duitse merken is de topsnelheid begrensd op 250 km/u. De vernieuwde AMG staat in juli bij de dealers, of de huidige prijs van 171.050 euro wijzigt in Nederland is nog niet bekend.