Hier is de geheel nieuwe Suzuki Swift. Met een stijvere carrosserie, een nieuwe motor en een opgefrist design moet de compacte Suzuki de concurrentie in het B-segment weer aankunnen.

De nieuwe Suzuki Swift is officieel. Eerder deze week werd al een trailer met nieuwe Swifts gespot en nu komt Suzuki zelf met de eerste foto’s naar buiten. Zoals we ook al op de spionagefoto’s konden zien: de grote lijnen van het huidige ontwerp blijven onaangeroerd. Met een beetje kwade wil zou je van een facelift kunnen spreken maar dat is te kort door de bocht.

De Swift is namelijk geheel nieuw en groter dan het huidige model. In de lengte scheelt het negen centimeter, waarvan er vijf ten goede komen aan de wielbasis. Met een lengte van 3,85 meter hoort de Swift nog altijd tot de compactere modellen in zijn segment.

De Swift beschikt over een stijvere en lichtere carrosserie dan z’n voorganger. Dat zou de rij-eigenschappen ten goede moeten komen. Suzuki voorziet de Swift van een geheel nieuwe 1,2 liter benzinemotor met 94 pk en 118 Nm koppel. Deze motor stoot elke kilometer 116 g/km CO2 uit en verbruikt 5 l/100 km (1 op 20) benzine. Bij de verkoopstart na de zomer zal dat de enige beschikbare motor zijn.