Mitsubishi Lancer Evo X

De volgende generatie Mitsubishi Lancer Evo zou wel eens heel anders kunnen rijden dan de huidige. Het merk overweegt de performance car te voorzien van een dieselhybride aandrijflijn. Want ook de Evo moet geloven aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Mitsubishi overweegt om de populaire Lancer Evo in de toekomst uit te gaan voeren met een diesel- en elektromotor. Dat bericht het Britse tijdschrift Autocar op basis van Japanse bronnen. Het merk zou zelfs hebben overwogen, vanwege de hoge CO2-uitstoot, om de Evolution geheel van de markt te halen.

Eerder was er sprake van de ontwikkeling van een hybride uitvoering op benzine op het platform van de cross-over PX-MiEV Concept. Dit plan zou echter twee maanden geleden naar de prullenbak zijn verwezen, waarna de R&D-afdeling toestemming gekregen heeft om een nieuwe richting in te slaan: die van een dieselhybride.

De ingenieurs bij Mitsubishi hopen door het combineren van een dieselmotor, elektromotor en het S-AWC (geavanceerd All-Wheel Drive) systeem de CO2 te kunnen terugdringen tot onder de 200 g/km maar de prestaties te behouden. Gemikt wordt op een 0-100 km/u-sprint in minder dan 5 seconden.

De vraag is echter of de befaamde Evo met deze aandrijflijn nog sterk genoeg is om mee te tellen in de autosport. Daarnaast is het gebruik van dieselolie niet bepaald populair in de Verenigde Staten en Japan; Mitsubishi zou daarmee zomaar eens veel klanten kunnen verliezen.