Opel Insignia Ecoflex

Opel voert enkele aanpassingen door aan de Insignia die als resultaat hebben dat de middenklasser zuiniger en schoner wordt. Zo stoot de 2.0 Ecoflex negentien procent minder CO2 uit.

De Opel Insignia ondergaat enkele wijzigingen op motorisch gebied. Opel heeft de 160 pk sterke Ecoflex versie verder verbeterd. De ‘schone’ uitvoering stoot voortaan negentien procent minder CO2 uit, waardoor de auto nu elke kilometer 129 gram CO2 achterlaat. Het verbruik is gedaald naar 4,9 l/100 km (1 op 20,4).

Daar blijft het niet bij, de 110 en 130 pk sterke 2,0 liter dieselmotoren krijgen een kleinere turbo, een nieuwe cilinderkop en nieuw ontworpen injectoren. Dit alles moet eveneens leiden tot een lager brandstofverbruik. Daarnaast heeft Opel het akoestisch comfort verbeterd, de dieselaggregaten produceren minder geluid en trillingen.

Op benzinegebied meldt Opel dat de 2.0 turbo met 220 pk 11 procent zuiniger is geworden. Ook de CO2-uitstoot daalt met die waarde. Tot slot zijn er nog wat optische aanvullingen. Er is een nieuwe exterieurkleur, Mahagony-bruin, en lederen bekleding met cognackleur. Volgens Opel is de toevoeging van de nieuwe kleuren ‘een duidelijk modestatement’. De verbeterde Insignia-uitvoeringen zijn per direct te verkrijgen.