Op de autosalon van Genève in maart leek het nog valse hoop maar de Gazal 1 gaat toch echt in productie. De mega-SUV is ontworpen door studenten van de King Saud University (KSU).

Op de autosalon van Genève in maart was daar ineens de King Saud University met het studiemodel Gazal 1. De grote SUV uit Saudi Arabië is de eerste auto die ooit is ontworpen in het oliestaatje. De auto is deze week officieel gepresenteerd aan King Abdullah en die heeft zijn zegen uitgesproken over het project.

De Gazal 1 is ontworpen in samenwerking met internationale bedrijven als Magna, Motorola en Mercedes. De auto deelt z’n technische basis met de Mercedes G-Klasse en is volgens de universteit dan ook uitermate geschikt voor de klimaat- en terreinomstandigheden in Saudi Arabië en andere Golfstaten.

Er moet alleen nog een financier gevonden worden voor het project maar KSU verwacht dat dit geen probleem oplevert. Binnen twee tot drie jaar zou de Gazal 1 productierijp moeten zijn. Er wordt voorlopig gerekend op een totale productie van 20.000 stuks.