De Toyota Auris beleeft een tweede jeugd dankzij de komst van de hybride-uitvoering. Nog voordat de auto in de showroom staat zijn er 1.100 koopcontracten getekend.

De Toyota Auris Hybrid wordt de nieuwe lieveling van leasend Nederland. Dankzij de Prius-techniek stoot de auto slechts 89 g/km CO2 uit waardoor de hatchback in de veertien procent bijtellingsklasse valt. Bovendien hoeft er voor de auto geen motorrijtuigenbelasting betaald te worden.

Dat klinkt ons Nederlanders als muziek in de oren en daarom zijn er al 1.100 koopcontracten getekend, nog voordat de kopers de mogelijkheid hebben gehad om in de auto te rijden. De komst van de Hybrid geeft de niet erg populaire Auris een tweede jeugd. In Nederland althans want de rest van Europa loopt nog niet echt warm voor hybrides.

De Auris Hybrid is een interessant alternatief voor mensen die niet in een ‘typische hybride’ als de Toyota Prius of Honda Insight willen rijden. Met een vermogen 136 pk is de Auris allesbehalve een stumper en het verbruik bedraagt slechts 3,8 l/100 km (1 op 26,3). De auto kost in Nederland 22.900 euro en is standaard uitgerust met onder andere zeven airbags, climate control en LED-dagrijverlichting.