Lexus IS 2011 facelift gelekt

De Lexus IS krijgt in modeljaar 2011 weer een facelift. Behalve uiterlijke aanpassingen zullen alle motoren 15 procent zuiniger zijn dan de huidige. Maar voor de grote veranderingen moeten we wachten op de facelift van de IS-F.

Hoewel de laatste facelift van de Lexus IS pas dateert uit 2009 staat er alweer een op de planning. Uit een gelekte brochure blijkt dat het 2011-model een make-over krijgt. Zowel uiterlijk als innerlijk worden aangepakt.

De Lexus IS 2011 krijgt LED-dagrijverlichting geïntegreerd in de koplampunits, nieuwe mistlampen, achterlichten en een andere voorbumper. De IS wordt voorzien van een nieuw stuurwiel, er komt een USB-aansluiting en het interieur wordt met aluminium accenten opgesierd.

Desgevraagd geeft het merk prijs dat ook de motoren worden aangepast. Alle krachtbronnen worden vervangen door exemplaren die 15 procent zuiniger zijn. Dat is goed nieuws voor mensen die op hun portemonnee en/of het milieu willen letten.

Bovenstaande wijzigingen gelden voor de ‘gewone’ sportsedan IS. De gelekte brochure geeft niets prijs over het performance model IS-F. Dat is jammer, want volgens het merk vinden de grote aanpassingen juist bij dit model plaats. De IS-F zou onder meer een ander front, een wiel design als de LF-A en een nieuwe ophanging krijgen.