Jaguar XKR 75

Jaguar viert z’n 75-jarig bestaan met de XKR 75. Die heeft 20 pk meer vermogen en wordt in een gelimiteerde oplage van, hoe kan het ook anders, 75 stuks gebouwd.

Jaguar viert tijdens het Goodwood Festival of Speed z’n 75ste verjaardag. Het zit de heren bij Jaguar ongetwijfeld niet lekker dat dit Britse festival in het teken staat van een andere verjaardag, namelijk die van Alfa Romeo. Het Italiaanse merk bestaat in 2010 100 jaar.

Jaguar laat zich niet uit het veld slaan en komt tijdens Goodwood met een speciale XKR op de proppen. De XKR 75 heeft 20 pk meer vermogen waardoor de vijfliter V8 er nu 530 pk uitperst. Ook het koppel nam toe, met 30 Nm tot 655 Nm. De ‘75’ sprint in 4,4 seconden van 0 naar 96 km/u (0 tot 60 mph).

Jaguar heeft het jubileumexemplaar voorzien van een aerodynamisch pakket met onder andere een diffusor. Het onderstel is aangepast en een speciale sportuitlaat zorgt voor het nodige akoestische geweld. Volgens Jaguar doet de stijvere vering geen afbreuk aan het comfort dankzij het ‘handling en suspension’-pakket. Uiterlijk is de auto herkenbaar aan 20 inch wielen, ‘75’-typeplaatjes, uitgeklopte wielkasten en de speciale grijze kleur. De witte bestickering is optioneel. De prijs van al dit moois is niet bekend en of er exemplaren naar Nederland komen evenmin.