Renault Wind

Renault komt naar de autosalon van Genève met maar liefst twee cabrio’s: de Megane CC en de Wind. Beide modellen maken hier hun werelddebuut.

De Renault Wind is een kek autootje dat is gebaseerd op de Twingo. Als de auto net zo leuk rijdt als ‘ie eruit ziet dan is deze compacte cabrio een schot in de roos. Bij het zien van de Wind komt één woord direct naar boven: sympathiek.

De Wind zit vol met grappige ontwerpdetails, zoals de ‘zwevende spoiler’ achter, de leuke handgrepen in het interieur en de oplopende lijn in de portieren. Het interieur wijkt af van de Twingo en heeft een sportief ogend instrumentarium met een gekleurde overkapping. De Wind is niet geschikt voor langere personen, die komen in de knel met hun hoofd.

Ook nieuw is de Megane CC, de laatste in de Megane-reeks die wordt vernieuwd. Renault biedt bij de nieuwe CC geen dieselmotor meer aan. Volgens Janet Richter van Renault Nederland is er niet voldoende vraag naar een CC met dieselmotor.

We zijn benieuwd waarom Renault ervoor kiest om twee cabrio’s tegelijkertijd te lanceren. Richter: “We willen een imago van Renault als autobouwer met passie en emotie. Deze twee modellen zijn imagoverhogend.” De naam Wind helpt daar niet echt bij en is nu al onderwerp van flauwe grapjes: “De opmerkingen zijn inderdaad niet van de lucht. Maar ach, er wordt tenminste over gesproken”, aldus Richter.