Niche-autofabrikant Morgan komt dit jaar met een nieuw model. Een conceptcar van de nieuwe 2+2-zitter wordt in augustus getoond op het Pebble Beach concours. Verder introduceert het merk de Roadster Sport.

Charles Morgan, kleinzoon van de oprichter van het automerk, heeft aan het Britse tijdschrift Autocar onthuld dat het merk een nieuw model ontwerpt. Deze auto moet het gat opvullen tussen de twee modellijnen van het merk, de 4/4-lijn van klassieke roadsters en de technisch geavanceerder Aero-reeks. Een concept van het nieuwe model wordt onthuld op het Concours d‘Élégance van Pebble Beach, half augustus. Het model moet in 2012 of 2013 in productie gaan.

Tot en met dit weekend toont Morgan de Roadster Sport op de Autosalon van Genève. Dit model volgt de Roadster uit de 4/4 Sport-lijn op. In tegenstelling tot laatstgenoemde bezit de Roadster Sport een motor die voldoet aan de Euro 5-uitstootnorm. De motor, een 220 pk V6 drieliter van Ford, heeft een CO2-uitstoot van 225 g/km. Opvallend aan de auto is dat deze geen bumpers heeft. De Roadster Sport verschilt weinig van zijn voorganger. Er zijn andere achterlicht units geplaatst en kleine aanpassingen gedaan in het interieur.

De Morgan Aero SuperSports, waarvan het concept vorig jaar april werd getoond, gaat dit jaar in productie. De helft van de 200 exemplaren is al besteld. Om de vele bestellingen bij te houden, zit de (handmatige) productie van Morgan-modellen flink in de lift. Bouwt het Britse bedrijf gemiddeld 400 stuks per jaar, vorig jaar heeft het 690 auto’s afgeleverd. Dit jaar wil de Morgan Motor Company er 800 bouwen.