Kia presenteert volgende maand op de autoshow van New York de nieuwe Magentis. De auto geeft de nieuwe designrichting van het merk aan en keert na enkele jaren afwezigheid weer terug op de Nederlandse markt.

Kia geeft de eerste foto’s vrij van de nieuwe Magentis. De auto maakt qua design een grote stap voorwaarts. De neus met ‘tiger-grille’, LED-dagrijverlichting en de scherpe lijnen en profil maken de nieuwe Magentis tot een moderne verschijning. Ook de coupé-achtige daklijn helpt hieraan mee.

De nieuwe Magentis is langer, breder en lager dan het huidige model. Volgens Kia geeft de middenklasser de nieuwe designrichting van het merk aan. In werkelijkheid gingen de Soul en Venga de Magentis al voor. De auto is net als de compacte MPV’s ontworpen door Peter Schreyer, die eerder bij Audi verantwoordelijk was voor het design van de TT.

De nieuwe Magentis komt ook naar Nederland. Het oude model is hier al enkele jaren niet meer leverbaar wegens gebrek aan succes. Welke motoren de sedan krijgt vertelt Kia nog niet. Volgende maand debuteert de nieuwe Magentis op de autoshow van New York.