Porsche heeft patenttekeningen voor de vierdeurs Panamera Cabriolet ingediend. Of de auto daadwerkelijk komt is nog niet zeker.

Porsche heeft plannen om een Panamera Cabriolet op de markt te brengen. Het Duitse merk heeft de drang om nóg een niet bestaande carrosserievariant aan het gamma toe te voegen. Dat blijkt althans uit de gelekte patenttekeningen die in handen kwamen van het Amerikaanse Autoweek.

Het is nog niet zeker of Porsche daadwerkelijk de Panamera Cabriolet op de markt brengt. De constructie is duur omdat zowel het ontbreken van de C-stijl als de vier portieren de mogelijkheden voor het aanbrengen van verstevigingen voor de stijfheid beperken. De kostbare oplossingen die Porsche moet vinden liggen in het toepassen van extreem sterke materialen en slimme constructies.

Ook de dakconstructie moet Porsche volledig nieuw ontwikkelen. De afstand die het cabriodak moet overbruggen is behoorlijk lang terwijl de ruimte voor de kapconstructie beperkt is. Een stalen cabriodak is daarom al uitgesloten. Als de Panamera Cabriolet komt dan zal dat niet voor 2011 zijn.