Lesauto

Demissionair Verkeersminister Camiel Eurlings grijpt in bij het CBR. Hij wil dat de salarissen in de top niet boven de Balkenende-norm uitkomen. Ook moeten de lonen in de toekomst niet door het CBR zelf worden vastgesteld maar door de verantwoordelijke minister.

Camiel Eurlings reageert op de irritatie die in de Tweede Kamer is ontstaan nadat RTL Nieuws vorige week naar buiten bracht dat de salarissen van de CBR-top buitensporig zijn gestegen. Eurlings zegt nu dat de hoge bazen bij het CBR in de toekomst niet meer mogen verdienen dan de Balkenende-norm.

Hij wil dat de Minister van Verkeer voortaan de lonen vaststelt voor de topfuncties. Nu gebeurt dat door de raad van toezicht van het CBR. Eurlings geeft ook aan dat het hoog tijd is voor vers bloed in de organisatie van het CBR. De minister gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht.

Er loopt op dit moment al een onderzoek naar de gang van zaken bij het CBR. De overheid hoopt de oorzaken van de interne problemen en de administratieve chaos bij het bureau te achterhalen. Het CBR leed vorig jaar een miljoenenverlies terwijl het aantal klachten volgens RTL Nieuws toenam.