Officieel worden er nog geen mededelingen gedaan, maar insiders zeggen dat Bugatti de Galibier in productie gaat nemen. Dat meldt het Britse tijdschrift Autocar. “We verwachten in de zomer iets aan te kondigen.”

Zes maanden geleden onthulde Bugatti de conceptcar 16C Galibier. Sindsdien is het studiemodel getoond aan potentiële kopers, Bugatti-eigenaren en media. Ook was hij te zien plus tijdens de Autosalon van Genève. “De feedback die we terug hebben gekregen van potentiële klanten en opiniemakers zijn zeer positief”, aldus het automerk.

Zo positief zelfs, dat insiders in Autocar stellen dat de Galibier ‘hoe dan ook gebouwd zal worden’. Naast de overweldigend positieve reacties zijn inmiddels al de eerste bestellingen binnen. De anoniem geciteerde persoon zegt: “We zijn het kleinste merk van de VW Groep en het is recessie, dus tot nu toe zijn we nog geen prioriteit.” Toch verwacht de bron dat al deze zomer de knoop wordt doorgehakt en de beslissing bekendgemaakt zal worden. De productie zou in 2013 kunnen starten.

Het lijkt erop dat Volkswagen met de officiële mededeling wacht tot na de emissie van nieuwe aandelen. De Groep wil 4 miljard euro ophalen, onder meer om de aankoop van het merk Porsche te bekostigen. Dit proces kan worden verstoord door de aankondiging van nieuw te ontwikkelen, duur model dat in kleine aantallen (waarschijnlijk maximaal 300 stuks) wordt geproduceerd.

De Bugatti 16C Galibier houdt het midden tussen een limousine en een supersportwagen. “De Galibier moet de meest exclusieve, elegante en sterkste vierdeursauto in de wereld worden”, volgens het merk. Met aluminium deuren en een koolstofvezel body wordt de auto waarschijnlijk niet al te zwaar. Het platform van de Bentley Mulsanne zal worden gebruikt. De bekende 8,0 liter W16-motor wordt geschikt gemaakt om ook op bio-ethanol te kunnen rijden.

De Galibier wordt de opvolger van de Bugatti Veyron, met 407 km/u een van de snelste auto’s ter wereld. De nieuwkomer krijgt naar verwachting geen 1.001 pk zoals de Veyron, maar rond de 800 pk. Wel wordt de Galibier luxer uitgerust. Als prijs circuleert een bedrag van 1 miljoen euro exclusief belastingen.