Skoda Fabia Combi

Skoda introduceert de eerste stationwagen in Nederland die in de veertien procent bijtellingscategorie valt. Dankzij de CO2-uitstoot van slechts 89 g/km krijgt de koper vrijstelling van wegenbelasting.

Skoda introduceert de Fabia Combi Greenline. Het is de eerste stationwagen die in de veertien procent bijtellingscategorie valt en vrijstelling krijgt van wegenbelasting en aanschafbelasting BPM. De Fabia Greenline heeft dezelfde techniek aan boord als de Volkswagen Polo Bluemotion, die ook van deze belastingvoordelen geniet.

Dat betekent dat er onder de motorkap een 1,2 liter TDI met 75 pk ligt. De combi stoot dankzij diverse brandstofbesparende maatregelen zoals een start/stop-systeem slechts 89 g/km CO2 uit. Skoda geeft een verbruik op van 3,4 l/100 km (1 op 29,4). In theorie komt de auto daarmee 1.325 kilometer ver op een tank.

Skoda hangt een prijskaartje van 15.990 euro aan de auto. Standaard is de Combi Greenline voorzien van 15 inch lichtmetalen wielen, airconditioning, cruise control, radio/cd-speler en mistlichten vóór. In juni staat de Fabia Combi Greenline in de showroom maar de orderboeken zijn nu al geopend.