Van de gefacelifte Skoda Roomster verschijnt een Greenline-uitvoering. Deze verbruikt minder brandstof dan de reguliere Roomster en stoot minder schadelijke gassen uit. Voor zakelijke rijders valt de Roomster Greenline in de 20 procent bijtellingscategorie.

Enige maanden geleden kregen de Skoda Fabia Combi en de Skoda Roomster een kleine facelift. Eind maart werd de Greenline-uitvoering van de Fabia Combi gelanceerd en nu is het de beurt aan de groene versie van de Roomster. Ondanks verbruiks- en uitstootreductie bereikt deze MPV echter niet de wegenbelastingvrije status van de Fabia Combi Greenline.

De CO2-uitstoot van de Roomster Greenline is namelijk 109 g/km. Voor dieselauto’s – de Roomster is uitgerust met een 1,2 liter TDI-motor – geldt de grens van 95 g/km aan CO2-uitstoot. Datzelfde geldt voor de fiscale bijtelling, die daardoor 20 procent is voor de Greenline-versie van de Roomster.

Het dieselverbruik van de 75 pk-auto is 1 op 23,8, ofwel 4,2 l/100 km. De Greenline-versie is standaard uitgevoerd met roetfilter, schakelindicator, start/stop-systeem en banden met lagere rolweerstand. De luchtweerstand is lager dan bij de reguliere Roomster dankzij een beklede en verlaagde bodem. De vertragingsenergie wordt teruggewonnen. Al met al leveren deze maatregelen toch nog de nodige besparingen op.