Opel heeft de komst van de nieuwe Corsa uitgesteld tot eind 2012. Daarnaast is de Antara uit het Nederlandse leveringsprogramma verdwenen.

Opel stelt de komst van de nieuwe Corsa uit tot eind 2012. Het merk zou eigenlijk eind volgend jaar de opvolger van het huidige model lanceren maar door alle overnameperikelen vorig jaar loopt de ontwikkeling een jaar vertraging op. Ook de nieuwe Meriva liet om die reden langer op zich wachten.

Onlangs kreeg de Corsa een technische update. Het is niet bekend of Opel binnenkort ook nog optische aanpassingen doorvoert aan de compacte hatchback. De auto, die sinds 2006 op de markt is, begint aan nieuwe jeugd. Vanwege de toegenomen vraag van de zuinige Ecoflex-uitvoeringen heeft Opel de productie omhoog geschroefd in de fabrieken in Spanje en Duitsland.

Minder goed nieuws is er voor de Antara. Opel is in Nederland stilletjes gestopt met het model vanwege tegenvallende verkoopresultaten. De SUV was alleen maar leverbaar met rode energielabels en werd daarom fiscaal zwaar belast door de overheid. De Antara is slechts drie jaar leverbaar geweest en in die tijd wist Opel ruim 3.000 exemplaren aan de man/vrouw te brengen. De helft daarvan verliet de showroom in 2007, het eerste volledige verkoopjaar van de SUV. Het zustermodel van de Antara, de Chevrolet Captiva, blijft wel gewoon verkrijgbaar.