Seat Leon Cupra

Seat brengt de volgende generatie Leon ook als hybride op de markt. Het is een van de speerpunten van het vijfjarenplan dat moederbedrijf Volkswagen heeft opgesteld voor het merk.

De volgende generatie Leon móet een succes worden. Het is in de komende vijf jaar erop of eronder voor het Spaanse merk. Daarom breidt Seat het aantal Leon-varianten flink uit. Er komt in ieder geval een hybride, Volkswagen test al met de techniek in de Golf – de auto waarmee de Leon z’n technische basis deelt.

Ook komt er voor het eerst een driedeursvariant en is de komst van een ST aannemelijk. Seat bracht van de Exeo en Ibiza ook een stationvariant uit. Eerder al gingen geruchten over een Leon coupé maar dat project staat in de ijskast, net als de ontwikkeling van een SUV-achtige op basis van de Volkswagen Tiguan.

De nieuwe Leon komt pas in 2012 dus de hybride laat nog minimaal een jaar langer op zich wachten. Volkswagen test ook met een elektrische Golf. Die techniek komt op de langere termijn beschikbaar voor Seat en andere merken in de Volkswagen-stal. In het vijfjarenplan is verder opgenomen dat Seat in de komende jaren geen extra modellen aan het gamma toevoegt. Uitzondering daarop is een stadsauto, een afgeleide van het productiemodel de Volkswagen Up! Die zou je kunnen zien als een verlate opvolger van de Arosa.