De Duitse constructiespecialist Xenatec heeft een coupé ontwikkeld op basis van de Maybach 57S. Het project heeft de volledige steun van de Duitse autofabrikant.

Hier zijn de eerste tekeningen van de Maybach Coupé. Specialist Xenatec ontwikkelde de immense coupé, die in een gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks gebouwd zal worden. De productie vindt plaats in de fabriek van Xenatec in Weinsberg, vijftig kilometer ten noorden van Stuttgart.

Maybach ontwikkelde de coupé dus niet zelf maar was wel nauw betrokken bij het project. Het merk verleent z’n volledig steun aan de Coupé, die als basis de 57S heeft. Dat betekent dat er onder de enorme motorkap een 6,0 liter V12 met 612 pk ligt.

Xenatec ging niet over een nacht ijs bij de ontwikkeling van de coupé. De auto is precies even lang als de sedan waarop ‘ie gebaseerd is. De breedte nam echter toe naar 2,18 meter en met een hoogte van 1,48 meter is de coupé lager dan de sedan. Ook werd de B-stijl naar achteren verplaatst om plaats te bieden aan de grote voorportieren. Wanneer de productie moet gaan starten of wat al dit moois moet gaan kosten is nog niet bekend.