Oplaadpunt in Amsterdam

De Rai-vereniging vindt dat de politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s te weinig aandacht besteden aan elektrische mobiliteit. Alleen de linkse partijen Groenlinks, SP en PvdA trekken geld uit om elektrisch rijden te stimuleren.

De Rai-vereniging is teleurgesteld in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Op Groenlinks, SP, en PvdA na is er geen enkele partij die extra geld uittrekt om elektrische mobiliteit te stimuleren. De brancheorganisatie daagt de partijen dan ook uit om ‘kleur te bekennen op het gebied van elektrisch rijden’.

“Als het niet snel anders wordt, dan zie ik het somber in. Elektrische mobiliteit heeft de eerste jaren actieve aandacht en steun nodig van de politiek. En niet alleen dat, er moet ook geld voor beschikbaar worden gemaakt. Van de kamerbrede steun eerder dit jaar lijkt niet veel over”, reageert een teleurgestelde Cees Boutens, voorzitter van het Rai-platform Elektrische Mobiliteit.

Hij vervolgt: “Automerken bestellen op dit moment hun elektrische modellen voor Nederland. De hoofdkantoren zijn meer dan benieuwd hoe het politieke en fiscale klimaat er gaat uitzien in Nederland. Onzekerheid betekent dat auto’s naar andere Europese landen gaan en dat is slecht nieuws.”