Mercedes en McLaren in gevecht

In 2012 keert de Grand Prix van de Verenigde Staten terug op de F1-kalender. In Austin, Texas wordt een nieuw circuit gebouwd waar in ieder geval tot 2021 F1-races worden verreden.

De Formule 1 komt naar de Verenigde Staten. De race staat in 2012 weer op de kalender na een afwezigheid van vijf jaar. In Austin, Texas wordt de komende jaren een nieuw circuit uit de grond gestampt dat speciaal voor het Formule 1-evenement wordt gebouwd.

Uiteraard is F1-baas Bernie Ecclestone in z’n nopjes met de nieuwe Grand Prix: “Het is voor het eerst dat er in de Verenigde Staten een circuit speciaal voor de F1 wordt gebouwd.” Het Monticello-circuit nabij New York leek lange tijd de belangrijkste kanshebber om de Amerikaanse GP in huis te halen maar Ecclestone koos toch voor het nieuwe project in Austin.

De terugkeer van het Formule 1-circus in de V.S. is belangrijk voor sponsors en teams. Bovendien wordt het aanzien van de raceklasse groter als er ook een race wordt gehouden in het land waar Nascar de belangrijkste autosport is. De laatste race in de V.S. werd verreden in Indianapolis in 2007.