Opel Astra

Terwijl in Duitsland nog gesteggeld wordt over de staatssteun voor Opel overtreft de Astra alle verkoopverwachtingen. De compacte middenklasser ging in minder dan een half jaar tijd 150.000 keer ‘over de toonbank’.

Het succes van de Insignia krijgt een vervolg met de Astra. Opel verkocht in amper vijf maanden tijd 150.000 exemplaren van de nieuwe Astra. Het merk stelt de verkoopverwachting nog niet naar boven bij maar de jaardoelstelling van 180.000 stuks komt nu wel erg dichtbij.

In Nederland loopt het nog geen storm bij de Opel-dealer. Er werden tot nu toe 5.800 orders geschreven voor de nieuwe Astra. Geen slecht resultaat maar de Volkswagen Golf doet het bijvoorbeeld nog beter. Een nieuwe Kadett of Astra was vroeger binnen enkele maanden de beste verkopende auto van het land en die tijd lijkt nu toch wel voorbij.

Het Astra-gamma is nog niet compleet. Opel verwacht dat de komende Sports Tourer het grootste deel van de verkopen op gaat eisen. Ook komt er nog een driedeurs. De Opel-fabriek in het Poolse Gliwice draait inmiddels extra diensten om aan de grote vraag naar de Astra te kunnen voldoen.