De eerste honderd testexemplaren van de Fisker Karma lopen nog dit jaar van de band. Volgend jaar start de massaproductie van de elektrisch aangedreven luxesedan.

De productie van de eerste honderd exemplaren van de revolutionaire Fisker Karma vindt nog dit jaar plaats in Finland. Fisker gaat de auto’s inzetten voor de laatste tests, zoals crashtests en praktijkproeven. Het merk laat ook alvast enkele geïnteresseerde klanten de Karma uitproberen.

Het merk heeft de financiering rond om begin volgend jaar te starten met de massaproductie van de Karma. Het Amerikaanse merk wil jaarlijks 15.000 exemplaren bouwen bij Valmet in Finland. Die fabriek produceert op dit moment de Porsche Boxster en Cayman en de elektrische Think City.

De Fisker Karma is de eerste elektrisch aangedreven luxesedan. De auto heeft twee elektromotoren en een verbrandingsmotor aan boord. Die laatste fungeert als generator om de accu’s op te laden. De Karma kan tachtig kilometer volledig elektrisch rijden, met hulp van de generator groeit de actieradius naar 482 kilometer. De Karma combineert een benzineverbruik van 1 op 41,6 met aansprekende prestaties. De fraaie sedan sprint in slechts 6 seconden van 0 naar 100 km/u. In Nederland wordt de auto voor minder dan 100.000 euro in de markt gezet.