Mitsubishi i-MiEV V.S.

De Verenigde Staten krijgen een bredere versie van de elektrisch aangedreven Mitsubishi i-MiEV. De Japanners hopen dat de auto zo beter aansluit bij de Amerikaanse smaak.

De Mitsubishi i-MiEV maakt de overstap naar de Verenigde Staten. Op de autoshow van Los Angeles later deze maand onthult Mitsubishi de Amerikaanse versie van de elektrisch aangedreven stadsauto. De uitvoering voor de V.S. verschilt van de Japanse en Europese versie.

Tussen de Europese en Japanse uitvoering zijn enkele kleine verschillen maar om de auto aan de andere kant van de oceaan te kunnen verkopen gaat Mitsubishi nog een stap verder. De auto voor de V.S. is breder en langer om aan de Amerikaanse smaak en crasheisen te voldoen.

In de herfst van 2011 start de verkoop in Amerika. Elektrische auto’s krijgen in de V.S. een belastingvoordeel van 7.500 dollar. Mitsubishi verwacht de auto daar aan te kunnen bieden voor zo’n 25.000 dollar. Dat is een stuk goedkoper dan de kleinere Europese versie, die hier 32.850 euro gaat kosten.