De Volkswagen Golf blue-e-motion komt een jaar later dan gepland. De elektrische hatchback komt nu pas in 2014 op de markt. Wel gaat er volgend jaar alvast een vloot testauto’s de weg op.

Volkswagen kondigde de elektrische Golf blue-e-motion eerder dit jaar aan met de mededeling dat de auto in 2013 op de markt komt. De Duitsers nemen echter de tijd voor de ontwikkeling en stellen de lancering van de elektrische auto uit.

Een vloot van 500 rijdende prototypes gaat vanaf volgend jaar al de weg op. Ze maken deel uit van een omvangrijke praktijktest. De Golf heeft een elektromotor die constant 69 pk levert en een maximum vermogen heeft van 115 pk. Het koppel bedraagt 270 Nm.

De blue-e-motion zet acceptabele prestaties neer. In 11,8 seconden accelereert de auto van 0 naar 100 km/u, desgewenst bereikt de Golf een topsnelheid van 135 km/u. De actieradius is zo’n 120 km, daarna kun je de hatchback opladen aan het stopcontact. Het aansluitpunt van de blue-e-motion bevindt zich achter het VW-logo. Het accupakket bestaat uit 180 lithium ion-cellen die samen 315 kg wegen. Toch is de gewichtstoename ten opzichte van een Golf TDI Bluemotion met DSG-automaat slechts 205 kg.