De verwachte vanafprijs van de Range Rover Evoque is zo’n 45.000 euro. Land Rover geeft verder meer informatie vrij over de vijfdeurs Evoque, die debuteert op de autoshow van Los Angeles.

Naast de driedeurs Range Rover Evoque, die op de autosalon van Parijs in oktober debuteerde, komen de Britten met een vijfdeurs uitvoering. Dat model is een van de wereldprimeurs op de autoshow van Los Angeles volgende week.

De vijfdeurs wijkt af van de driedeurs door de 30 mm hogere daklijn. Daardoor hebben achterpassagiers, naast een eenvoudigere instap, meer hoofdruimte en 50 mm meer schouderruimte. Land Rover verwacht dat de vijfdeurs de populairste variant wordt, ondanks het iets minder vlotte uiterlijk.

De praktische bruikbaarheid van de vijfdeurs wordt onderstreept door de grote laadruimte. Na het neerklappen van de achterbank is er maar liefst 1.445 liter beschikbaar. De vijfdeurs wordt met dezelfde motoren verkrijgbaar als de coupé: een 2.2 diesel met 150 of 190 pk en een 2.0 benzinekrachtbron met 240 pk. Beide carrosserievarianten staan in de zomer van 2011 bij de dealer met een verwachte vanafprijs van zo’n 45.000 euro.