De langverwachte, elektrisch aangedreven Opel Ampera heeft een prijs: 42.900 euro. Dat bedrag is inclusief BTW en de accu’s.

Eind 2011 komt de Opel Ampera naar Nederland. Vanaf morgen opent Opel de orderboeken voor de elektrisch aangedreven auto met ‘range extender’. De Europese vanafprijs is vastgesteld op 42.900 euro – onder de huidige belastingwetgeving, waarbij de Ampera wordt vrijgesteld van BPM. Er komt ook nog een luxere uitvoering, die kost 44.500 euro.

Geïnteresseerden die zich inschrijven voor de Ampera kunnen eind 2011 instappen. De Ampera onderscheidt van andere elektrische auto’s omdat het model een brandstofgenerator aan boord heeft waardoor de actieradius wordt vergroot tot 500 kilometer. Deze voedt de accu’s en drijft niet direct de wielen aan. De elektromotor produceert omgerekend 150 pk vermogen en 370 Nm koppel.

Opel deelt in het begeleidende persbericht nog even een sneer uit richting Renault. “Opel kiest voor duidelijkheid richting de klant. Sommige andere fabrikanten (Renault, red.) kiezen ervoor de prijsstelling van hun elektrische auto’s te splitsen: een basisprijs voor de auto en een leasebedrag voor de accu. Aangezien het leasebedrag doorgaans wordt onderbelicht, lijkt de prijs daardoor aantrekkelijk. De leasebedragen worden echter maandelijks betaald over een periode van meerdere jaren, zodat de totale kosten overeenkomen met auto’s waarvan de accu bij de verkoopprijs is inbegrepen.”