Mercedes laat op de Los Angeles Design Challenge de Biome zien. Dat is een vierzits sportcoupé zonder enige realiteitszin. De auto is volgens ontwerper Hubert Lee ‘pure fantasie’.

De Mercedes Biome zal niet worden getoond op de aankomende autoshow van Los Angeles. Elders in de stad wordt de LA Design Challenge gehouden en daar zal deze Biome schitteren. Niet als kandidaat maar als publiekstrekker.

De auto is ontworpen in Mercedes’ Amerikaanse designstudio in Carlstad, in de staat Californië. Hoofdontwerper Hubert Lee, die ook de nieuwe CLS tekende, is verantwoordelijk voor het design van de Biome. Hij noemt de auto ‘pure fantasie’ en er zijn dan ook geen plannen om de Biome op lange termijn door te ontwikkelen tot productiemodel.

De coupé biedt plaats aan vier personen, in een 1-2-1 opstelling. De bestuurder zit dus centraal voorin met daarachter twee passagiers en daar weer achter de vierde inzittende, in het midden. De iets meer dan 4 meter lange Biome weegt slechts 394 kg. Dat is slechts een fictieve waarde want deze designstudie heeft geen motor.