De Jazz Hybrid is nog maar net leverbaar of Honda kondigt alweer de volgende stap aan: een volledig elektrisch aangedreven Jazz. In 2012 komt de auto op de markt in de Verenigde Staten en Japan.

De elektrische Honda Fit – zoals de Jazz heet in de V.S. en Japan – debuteert op dit moment op de autoshow van Los Angeles. Het is nog een conceptcar maar Honda wil in 2012 de Jazz EV daadwerkelijk op de markt zetten. Eerst zijn de V.S en Japan aan de beurt maar de auto komt later ook naar Europa. Waarschijnlijk zijn we dan alweer toe aan de volgende generatie Jazz.

De elektromotor aan boord van de Jazz EV wordt gevoed door lithium-ion batterijen. Die zijn in iets meer dan zes uur weer op te laden. Het aansluitpunt bevindt zich boven het linkervoorwiel. De elektrische MPV bereikt een topsnelheid van 145 km/u en heeft een actieradius van 160 km.

Die actieradius is te vergroten door de Econ rijmodus te gebruiken, die we kennen uit de hybridemodellen van Honda. Volgens de Japanners wordt de actieradius dan met 17 procent vergroot. Er is ook een sportstand die de Jazz de ‘performance’ geeft van een auto met 2,0 liter benzinemotor. Uiteraard heeft Honda de Jazz optisch – voor de show – ook nog wat aangepast. LED-koplampen, een dichte grille met aluminiumstrip en een aerodynamische bumper zorgen voor het onderscheid met de reguliere Jazz.