Je zou ‘m bijna vergeten tussen het geweld van de Astra, Insignia, Meriva en Ampera maar hij is nog altijd leverbaar: de Opel Antara. Het Duitse merk geeft z’n enige SUV een bescheiden facelift met de bekende ingrediënten.

De Opel Antara is een beetje ondergesneeuwd door de aandacht die de andere Opel-modellen de afgelopen jaren naar zich toe trokken. De verkoopcijfers bevestigen dit beeld. Tijd dus voor een facelift om de SUV weer fris het nieuwe jaar in te sturen.

Opel past bij deze facelift de bekende wijzigingen toe: een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, wat chroom hier en daar, gewijzigde achterlichten en nieuwe lichtmetalen wielen. Het merk breidt het assortiment lakkeuren en bekledingen uit met nieuwe opties. Het interieur profiteert van hoogwaardigere materialen en een vernieuwd instrumentarium.

Technisch zijn er de nodige wijzigingen. Alle motoren voldoen nu aan de Euro 5-uitlaatgasnorm. Pure noodzaak, want deze norm gaat per 1 januari in. Ook zijn de blokken krachtiger, de 2.4 benzinemotor krijgt er 30 pk bij en levert nu 170 pk. De 2.2 CTDI is er voortaan met 163 en 184 pk, een vermogenstoename van 36 en 34 pk. Opel monteert nieuwe versnellingsbakken in de Antara, zowel de automaat als de handgeschakelde zesbak is nieuw. De vernieuwde Antara komt over een maand of vier op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.