De nieuwe Toyota Yaris staat voor 2011 op de agenda. Helaas voor Toyota liggen de eerste beelden van de compacte hatchback nu al op straat.

De nieuwe Yaris laat zich eerder dan door Toyota gepland zien. Op een forum zijn foto’s van een Yaris brochure terecht gekomen. Hoewel de afbeeldingen niet heel scherp zijn geven ze een aardig beeld van het design van de volgende generatie Yaris.

De auto op de afbeeldingen draagt de naam Vitz, zo heet de Yaris in Japan. Voor zover we kunnen beoordelen brengt Toyota geen wereldschokkende ontwerpwijzigingen aan bij het nieuwe model. Het Japanse merk borduurt voort op het huidige design. We zien trekjes van de nieuwe Verso-S.

Het belangrijkste nieuws van de Yaris ligt onder de motorkap. Hoewel pas in 2012 beschikbaar verschijnt de hatchback met een hybride aandrijflijn op de markt. Welke benzinemotor als basis dient voor het hybridesysteem is nog niet bekend, de 1.8 uit de Prius is een maatje te groot voor de compacte Yaris. Volgend jaar start de verkoop met de bekende 1.0 en 1.3 benzinemotoren.