Dodge heeft de nieuwe Charger klaar. Dat model komt niet naar Europa maar is wel de eerste geheel nieuwe auto sinds Fiat vorig jaar moederbedrijf Chrysler van de ondergang redde.

Dodge lanceert in de Verenigde Staten de geheel nieuwe Charger. Een belangrijk model dat zich moet gaan bewijzen in het segment van de Mercedes E-Klasse. De Charger is het eerste nieuwe model sinds moederbedrijf Chrysler vorig jaar een doorstart maakte.

Dodge noemt de Charger een vierdeurs coupé en neemt ook het woord ‛premium’ in de mond. Dat moet je vooral terug zien in het sterke verbeterde interieur, waarvan nog geen afbeeldingen zijn vrijgegeven. Dodge zegt dat de nieuwe Charger is geïnspireerd op de Charger uit de jaren ’60 maar wie goed kijkt ziet dat het nieuwe model een evolutie is van het huidige design. Vooral de achterkant is opvallend, waar 164 LEDjes een grote doorlopende balk vormen.

Onder de motorkap is de nieuwe 3.6 V6 Pentastar motor te vinden. Uiteraard ontbreekt een vette achtcilinder niet, de bekende 5.7 V8 Hemi-motor rondt het gamma voorlopig naar boven toe af. De huidige Charger is nooit officieel in Nederland geleverd maar diverse exemplaren zijn via de grijze import toch ons land binnengekomen. Nu Dodge van de Europese markt verdwijnt zal dat niet anders zijn. In de Verenigde Staten start de verkoop nog voor het eind van het jaar.