2 tot en met 8 oktober.

De autoshow in Parijs is inmiddels in volle gang maar ook deze week presenteren we nog nieuwtjes en video’s van de beursvloer. Verder verstrekken we al de eerste informatie over de prijzen, uitrustingen en motorisering van auto’s die in Parijs worden geshowd. Deze week gaan we in het nieuwsoverzicht ook in op technologische innovaties die bestuurders, veiligheid en milieu ten goede komen.

Autosalon in volle gang

De autobeurs in Parijs is nu open voor het publiek. Daar kan men bijvoorbeeld de vijf conceptcars van Lotus zien: de Elise, Elite, Elan, Esprit en Eterne. De vernieuwde Volkswagen Passat moet een ‘brug slaan naar een hoger segment’. Voor al het nieuws uit en over Parijs verwijzen we je naar onze Parijs-special. Bekijk ook eens de video’s die we maakten op de beurs. Voor de liefhebbers zijn er foto’s van de auto’s en de beursbabes die de wagens opsieren.

Prijzen en uitrustingen

Het Peugeot 508 gamma, vanaf 25.850 euro, bevat onder meer een zuinige e-HDI versie en speciale leasemodellen. De Citroën C4 hatchback is er vanaf 18.990 euro en komt met zes verschillende motoren op de markt. De nieuwe Ford Focus komt pas begin 2011 maar de motoren voor Europese markt zijn reeds bekend. Nu Cadillac terugkeert op de markt onthult het merk de prijzen voor de SUV Escalade, de cross-over SRX en luxe middenklasser CTS.

Nieuwkomers op de automarkt

De eerste geheel nieuwe auto van het Chrysler-concern na de doorstart is klaar: de nieuwe Dodge Charger is bruter dan voorheen. De Chevrolet Camaro Cabrio komt begin 2011 op de Amerikaanse markt en later naar Europa. Volkswagen geeft de Eos een make-over; technisch zijn er weinig veranderingen.

Innovaties

Europees veiligheidsinstituut EuroNCAP heeft Advanced-onderscheidingen uitgedeeld voor wetenschappelijk bewezen veiligheidssystemen. Volautomatisch parkeren of filerijden, met de BMW zelfdenkende auto is het straks allemaal mogelijk. Opel zet een elektrische Meriva in om een acculaadsysteem te testen dat niet alleen elektriciteit kan tappen maar ook teruggeven. Dankzij de TwinAir motor en andere innovaties bezet Fiat drie plaatsen in de top 5 van auto’s met de laagste gemiddelde CO2-uitstoot.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?

Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.