Politie-auto's

Volkswagen-importeur Pon gaat de komende jaren duizenden auto’s leveren aan de politie. Het bedrijf dankt de order aan het feit dat geen enkele andere fabrikant aan het omvangrijke eisenpakket van de politie kan voldoen.

De Nederlandse politie rijdt de komende jaren alleen nog maar in Volkswagens rond. Het merk kan als enige voldoen aan de honderden eisen die de politie stelde in de aanbesteding. Merken als Mercedes en Volvo moesten zich terugtrekken en zijn niet blij met de werkwijze van de politie.

De Voorziening tot samenwerking Politie Nederland heeft een goede band met Volkswagen-importeur Pon. Dat alleen Volkswagen voldoet aan het eisenpakket van de politie is dan ook op z’n minst vreemd te noemen. Eén van de eisen was dat de betreffende autofabrikant auto’s uit alle segmenten moest kunnen leveren. Voorheen schreef de politie meerdere aanbestedingen uit voor verschillende soorten auto’s.

Volkswagen gaat de komende jaren 800 tot 1.000 auto’s van het type Golf, Passat, Touran en Transporter leveren. De andere importeurs reageren teleurgesteld in De Telegraaf. Zo noemt een Volvo-woordvoerder de gestelde eisen ‘onmogelijk’. Een zegsvrouw van Mercedes zegt: “We hebben ons zelf teruggetrokken omdat we niet aan alle honderden eisen konden voldoen. Eén keer ‘nee’ betekende al dat je buitenspel stond. Echt heel bizar.”