Chrysler geeft de Sebring een grondige update en doopt de auto om tot 200. Het is de eerste Chrysler met het nieuwe gezicht van het merk.

De Chrysler Sebring krijgt een zeer grondige facelift. Het model loopt sinds 2007 mee maar een update was hard nodig. Dat heeft Chrysler goed begrepen want alleen en profil herken je de Sebring nog. Verder is zo‚‘n beetje alles nieuw: de voor- en achterlichten, bumpers, motorkap en grille. De Sebring laat een voorproefje zien van de nieuwe huisstijl van Chrysler.

Ook het interieur is grondig aangepakt maar daarvan geeft het merk nog geen foto’s vrij. Het blijft niet bij optische wijzigingen. Chrysler voert verbeteringen door aan het onderstel, wat de rij-eigenschappen moet verbeteren. Een hogere carrosseriestijfheid levert daaraan een belangrijke bijdrage. Verder heeft het merk de trillingen en het geluid in het interieur teruggedrongen.

Onder de motorkap ligt de bekende 2.4 benzinemotor, naar wens uit te rusten met vier- of zestraps automaat. Nieuw is de 3.6 V6 Pentastar-motor. Op de kofferdeksel van de sedan prijkt voortaan de naam ‘200’, waarmee Chrysler meer eenheid wil aanbrengen in het gamma. In tegenstelling tot wat sommige media melden komt de 200 niet als Lancia naar Europa. Sinds moederbedrijf Fiat met de scepter zwaait bij Chrysler doen de meest wilde geruchten over modellenruil de ronde. Lancia ontwikkelt op basis van het onderstel van de nog te verschijnen Alfa Romeo Giulia een eigen model. Die auto wordt waarschijnlijk de opvolger van deze 200 in de Verenigde Staten maar dan praten we alweer over het jaar 2013. De 200 staat voor het eind van het jaar bij de Amerikaanse dealers.