Range Rover Evoque

Alle drie de productiefaciliteiten van Jaguar en Land Rover in Engeland blijven open. Eerder dit jaar meldde CEO Carl Peter Forster nog dat binnen tien jaar een van de fabrieken moet sluiten.

Goed nieuws voor de medewerkers van Jaguar en Land Rover in Groot Brittannië. De twee merken, die vallen onder de vlag van het Indiase Tata Motors, houden hun fabrieken open. Eerder dit jaar werd bekend dat ergens tussen nu en 2020 een van de fabrieken moet sluiten. De plannen zijn echter veranderd.

Het bedrijf heeft overeenstemming bereikt met de vakbonden over het open houden van alle fabrieken. Er wordt geen productie overgeheveld naar het buitenland. Sterker nog, de komende jaren worden er duizenden nieuwe werknemers aangetrokken voor de productie van nieuwe modellen.

De productiebanden van de fabrieken in Castle Bromwich, Solihull en Halewood draaiden de laatste jaren maar op zestig procent van de maximale capaciteit. De twee merken breiden hun portfolio de komende jaren flink uit met nieuwe modellen. Zo is Land Rover al begonnen met het aannemen van 1.500 nieuwe werknemers voor de productie van de Range Rover Evoque, die in het voorjaar van 2011 start.