Volkswagens Polo

Volkswagen zou volgens interne documenten niet in 2018 de grootste autofabrikant ter wereld willen worden maar al drie jaar eerder. Dat heeft een interne bron gezegd tegen een Brits vaktijdschrift.

De officiële plannen van Volkswagen luiden dat het merk in 2018 Toyota wil passeren als grootste autofabrikant ter wereld. De Duitsers willen dan jaarlijks tien miljoen auto’s produceren. Uit interne documenten blijkt nu dat Volkswagen deze doelstelling drie jaar naar voren heeft geschoven.

In 2015 moeten er wereldwijd tien miljoen Volkswagen worden geproduceerd. Deze groei komt met name uit China, waar de autobouwer in de komende vier jaar de productie wil verdubbelen. Volkswagen bouwt op dit moment twee nieuwe fabrieken in het land. Ook Rusland en India worden als belangrijke groeimarkten gezien door Volkswagen.

De Britse Volkswagen-woordvoerder heeft tegen de plaatselijke media gezegd dat het merk ‘niet uitsluit’ dat het doel om de grootste autobouwer ter wereld te worden eerder wordt bereikt. De Duitsers hebben nog wel wat te doen om het ambitieuze plan werkelijkheid te laten worden. Vorig jaar produceerde de Volkswagen Groep 6,3 miljoen auto’s.