Skoda is klaar voor de winter(sport). Het merk breidt het assortiment van de Octavia en Superb uit met een nieuwe uitvoering. De 2.0 TDI met 140 pk is voortaan te bestellen in combinatie met DSG-automaat én vierwielaandrijving.

Skoda heeft veel succes met 4×4-uitvoeringen van de Superb en Octavia. Tien procent van alle verkochte uitvoeringen van deze modellen is uitgerust met vierwielaandrijving. Daarom komt Skoda zowel voor de Octavia als de Superb met een nieuwe 4×4-variant.

De Octavia als Superb zijn nu al leverbaar met vierwielaandrijving maar nog niet in combinatie met de zestraps DSG-automaat. De 140 pk sterke 2.0 dieselmotor dient als basis voor deze nieuwe combinatie. Het vierwielaandrijvingsysteem van Skoda is voorzien van een Haldex-koppeling, die bij gladde omstandigheden het vermogen naar de wielen met grip leidt.

De prijzen van de nieuwe uitvoeringen zijn al bekend. De Octavia wordt in deze nieuwe configuratie niet leverbaar als sedan. De Combi kost 35.990 euro, de Scout 3.000 euro meer. De Superb 140 pk TDI 4×4 DSG komt wel als sedan: 44.050 euro. Wil je een Combi dan dien je 1.550 euro meer mee te nemen. De genoemde bedragen zijn vanafprijzen, tegen meerprijs levert Skoda ook luxere uiitvoeringen.