Dodge Challenger SRT8 392 Inaugural Edition

De Dodge Challenger SRT8 krijgt een motorupdate. De 6.1 V8 wordt vervangen door een 6,4 liter achtcilinder met meer vermogen en een hoger koppel. Cubic inches mogen weer in Verenigde Staten.

Van downsizen is bij de Dodge Challenger geen sprake. Sterker nog, de SRT8 krijgt zelfs een grotere motor. Met 6,4 liter inhoud, gelijk aan 392 cubic inch, is de nieuwe V8 groter en sterker dan het blok dat hij vervangt. Dodge doopt de auto om naar Challenger SRT8 392.

De V8 produceert nu 470 pk, dat is 45 pk meer dan het oude blok ophoestte. Ook het koppel is toegenomen, van 576 Nm naar 637 Nm. Wat de gevolgen zijn voor de prestaties van de Challenger meldt Dodge helaas niet. Wel maken de Amerikanen melding van verbeterde vering en demping en een scherpere besturing.

Om de komst van de SRT8 392 te vieren komt het merk met een speciale Inaugural Edition. Die is te herkennen aan de blauw-witte kleurstelling en een plaquette in het interieur met daarop het productienummer. Dodge bouwt 1.492 exemplaren van de introductieserie. Voor het eind van het jaar staat de Challenger SRT8 392 bij de Amerikaanse dealers. De auto komt niet meer officieel naar Nederland maar via de grijze import vinden ongetwijfeld enkele exemplaren hun weg naar ons land.