De Citroën Metropolis Concept gaat in productie. Het Franse merk werkt aan een productieversie die in China gebouwd en verkocht gaat worden.

De Citroën Metropolis Concept was niet zomaar een designstudie. Citroën werkt aan een productieversie van de luxesedan. Dat heeft Gregoire Olivier, de baas van Citroën Asian Operations, gezegd tegen Automotive News.

De auto zal in China worden ontwikkeld, gebouwd en verkocht en komt dus niet naar Europa. Citroën wil met een premiumlijn de Chinese markt verder veroveren en de Metropolis moet een belangrijke rol gaan spelen in deze strategie. De auto zou DS9 kunnen gaan heten.

Als basis voor de limousine gebruikt Citroën het onderstel van de C6. Het nieuwe model wordt gepositioneerd boven de C6, die overigens ook wordt verkocht in China. De verkopen van grote sedans zitten in de lift in China maar nu zijn het vooral de Duitse merken die daarvan profiteren. Daar wil Citroën verandering in brengen met de ‘DS9’. De Fransen zagen dit jaar de verkopen in China met 44 procent stijgen tot 157.000 auto’s.