Het prestigieuze Ferrari pretpark in Abu Dhabi is officieel geopend. Ferrari-fans vanuit de hele wereld kunnen zich hier een dag lang laten onderdompelen in de wereld van Ferrari.

Ferrari World is een feit. “Het plan dat vier jaar geleden ontstond, misschien wel een te ambitieus idee, is nu een fantastische werkelijkheid geworden”, sprak Ferrari-baas Luca Di Montezemolo bij de opening woensdag. Het 200.000 m2 grote complex biedt onderdak aan achttien attracties, die in het teken staan van het merk uit Maranello.

Onder het rode dak is een grote Ferrari-wereld ingericht. Bezoekers vinden er niet alleen spectaculaire attracties als achtbanen en een lanceerinstallatie maar ook een mini-racebaan voor kinderen en een indrukwekkende verzameling Ferrari’s. Ook kun je een ‘reis’ maken door een nagebouwde V12-motor of je vergapen aan de mooie spulletjes in een van de twee grote Ferrari-winkels. Verder zijn er zes Italiaanse restaurants.

Het park is precies op tijd klaar voor de Formule 1 race van Abu Dhabi, die over enkele weken plaatsvindt. Mocht je in de buurt zijn: een toegangkaartje voor Ferrari World kost 44,50 euro, er zijn ook VIP-kaarten die 74 euro kosten. Kinderen onder de 1,50 meter mogen voor 32,50 euro naar binnen.