Het is geen auto en geen scooter maar er staat wel een Renault-logo op. De elektrisch aangedreven Twizy komt eind dit jaar op de markt met een vanafprijs van zo’n 8.000 euro.

Renault heeft een alternatief voor de stadsauto. De elektrisch aangedreven Twizy maakte zijn debuut op de autosalon van Parijs eerder deze maand en is een nieuw soort voertuig. Je kunt er met twee personen in zitten maar die nemen plaats achter elkaar. Er blijft dan nog 31 liter bagageruimte over.

De Twizy is volledig elektrisch aangedreven en komt in twee varianten. De uitvoering met 20 pk en 57 Nm vereist een autorijbewijs. Deze versie bereikt een topsnelheid van 75 km/u. Er komt ook een ‘brommobiel-uitvoering’ met een topsnelheid van 45 km/u. Deze heeft een elektromotor met slechts 5 pk aan boord. Omdat de Twizy een accupakket aan boord heeft weegt ‘ie toch nog 450 kg. De actieradius is zo’n 100 kilometer.

Met een lengte 2,32 meter en een breedte van 1,19 meter is de Twizy moeilijk te plaatsen. Renault vergelijkt de auto het liefst met een driewielige scooter – verwijzend naar de Piaggio MP3 die je met een autorijbewijs mag besturen. Renault geeft een vanafprijs op die ‘op het niveau’ van een driewielscooter ligt. De Piaggio staat voor zo’n 8.000 euro in de prijslijst. Voor dat bedrag krijg je bij Renault de 45 km/u-versie, wat de Twizy 75 gaat kosten is nog niet bekend. Wel komt er nog een maandbedrag bij omdat Renault het accupakket aanbiedt via een leaseconstructie. De batterijen zijn dus niet inbegrepen bij de aanschafprijs. Eind 2011 komt de Twizy op de markt.