Politie-auto

Volkswagen is niet bevoordeeld door de politie in een aanbesteding voor nieuwe voertuigen. Dat heeft de voorzieningenrechter in de Den Haag vandaag bepaald, zo meldt Automotive Online.

De politie heeft Volkswagen-importeur Pon niet voorgetrokken bij de aanbesteding voor nieuwe politie-auto’s. Vijf merken sleepten de politie voor de rechter omdat ze van mening waren dat de aanbesteding zo was opgesteld dat alleen Pon aan alle eisen kon voldoen.

De rechter heeft de merken in het ongelijk gesteld. Hij acht het ‘niet aannemelijk’ dat door het samenvoegen van verschillende aanbestedingen Pon is voorgetrokken. Bij eerdere aankopen schreef de politie meerdere aanbestedingen uit maar juist door het combineren van alle benodigde auto’s en apparatuur in een pakket kon alleen Pon aan de eisen voldoen.

Onder andere Mercedes, Volvo en Ford hadden wel oren naar het leveren van auto’s aan de politie maar vielen buiten de boot. De lijst met eisen was voor deze merken onhaalbaar. Nu gaat Volkswagen dus met de order naar huis. Het merk gaat in de komende jaren 13.000 auto’s leveren aan de politie. Met de order is een bedrag gemoeid van 300.000.000 euro.