Cadillac BLS

Cadillac gaat het weer proberen. Het Amerikaanse luxe-merk werkt aan een model in het segment van de BMW 3-serie en Mercedes C-klasse. Deze keer krijgt de auto achterwielaandrijving en een eigen platform.

De Cadillac BLS was een regelrechte flop maar de Amerikanen geven de moed niet op. Het merk ontwikkelt een nieuw platform met achterwielaandrijving voor een premium-sedan in het D-segment. De BMW 3-serie en Mercedes C-klasse zijn de beoogde concurrenten voor de ATS, zoals de auto waarschijnlijk gaat heten.

Cadillac investeert 190 miljoen dollar in de Lansing Grand River-fabriek, waar nu de CTS en STS worden gebouwd. Vanaf 2013 komt daar de ATS bij en dat levert 600 nieuwe banen op in de stad Lansing, in het noordwesten van de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot de BLS, die bij Saab in Zweden werd gebouwd, is de ATS niet exclusief voor de Europese markt bestemd. Toch is het model belangrijk voor het merk in Europa. Het kleinste model dat Cadillac hier nu aanbiedt is de CTS, die opereert in het segment van de Mercedes E-Klasse.