Chevrolet lanceert een hatchback-variant van de Cruze. De compacte middenklasser wordt daarmee aantrekkelijker voor de West-Europese consumenten.

Chevrolet bevestigt het verwachte nieuws dat er van de Cruze een hatchback-variant komt. De nieuwe carrosserie-variant debuteert over een maand – als showmodel – op de Autosalon van Parijs. Nu al laten we je de eerste officiële foto’s zien.

Volgens de West-Europese smaak ziet de hatchback er een stuk vlotter uit dan de sedan. De ronde daklijn heeft wat weg van een coupé en wordt boven de achterklep mooi afgerond met een spoilerlip. De lichtunits achteraan zijn aangepast aan de vorm van de hatchback. De voorzijde is gelijk aan die van de sedan, al zijn de lichten onderaan vervangen door LED-lampen. De laadcapaciteit van de nieuwkomer is 400 liter. De achterbank is in te delen volgens een 60/40-verhouding.

Ook en profil oogt de hatchback sportiever. De succesvolle deelname van de Cruze in het World Touring Car Championship – de Cruze sedan voert momenteel de ranglijst bij zowel de constructeurs als de rijders aan – zou best aangevuld mogen worden met een ‘hot hatch’.

Het Amerikaanse merk hoopt de omzet van de Cruze flink te verhogen met de komst van het nieuwe model koetswerk: “Het totale segment van compacte auto’s in Europa is zo’n 48 miljoen eenheden groot en dat is bijna een kwart van de totale markt. Daarvan neemt de hatchback zo’n 65 procent voor zijn rekening. Wij verwachten daarom in veel landen een fikse toename van onze verkopen, waarbij wij het signaal uitzenden dat Chevrolet gaat uitgroeien tot een serieuze speler in Europa.”

De nieuwe vijfdeurs Chevrolet Cruze hatchback komt halverwege 2011 op de Europese markt. Tegen die tijd worden de prijzen bekendgemaakt.