BMW bereidt een modellen-offensief voor. Vanaf 2012 verschijnen nieuwe automodellen waarmee het moederbedrijf van BMW, Mini en Rolls-Royce nieuwe marktsegmenten betreedt. In 2020 wil het concern minimaal 2 miljoen auto’s verkopen. Daarmee wil het concern de groei van de concurrenten Audi, Porsche en Mercedes voor zijn.

BMW-CEO Norbert Reithofer sprak met het Amerikaanse persbureau Bloomberg over de plannen voor de komende 10 jaar. De fabrikant van luxe auto’s wil de jaarlijkse verkopen met niet minder dan 55 procent uitbreiden. Verkocht de BMW Groep afgelopen jaar nog 1,29 miljoen auto’s, in 2020 moeten dat er meer dan 2 miljoen zijn.

Reithofer licht een tipje van de sluier op. De tweedeurs BMW 6-serie luxecoupé wordt uitgebreid met een vierdeurs model. In het compacte segment komt het Beierse merk met voorwielaangedreven auto’s. De Megacity Vehicle wordt de eerste elektrische auto van een nieuw merk onder de BMW-paraplu. Ook Mini moet uitbreiden, Reithofer vindt het aantal van 217.000 verkochte exemplaren in 2009 ‘te laag’.

De behoefte tot expansie komt voort door concurrentie, vooral uit de Volkswagen-hoek. Nu de VW Groep naast Audi ook het merk Porsche in het bezit heeft heeft BMW met twee rivalen te maken. Audi komt vóór 2015 met een tiental nieuwe modellen en bedreigt daarmee BMW’s leiderspositie in de sector van luxe auto’s. Daarnaast heeft Mercedes-Benz laten weten dat het de grootste wil worden in het compacte premiumsegment.

Momenteel benut de BMW Groep 90 procent van de capaciteit in de Europese fabrieken. Het merk moest in juli de omzetprognose bijstellen naar 1,4 miljoen te verkopen auto’s in 2010. Zeker met de grote vraag vanuit China – de BMW-verkopen stegen in juli met 82 procent – ontstaan er wachtlijsten. Dat betekent, zegt Reithofer tegen Bloomberg, dat er rond 2020 een nieuwe fabriek bij zou moeten komen. Ook wordt de productie- en assemblagecapaciteit in groeimarkten, zoals India, Rusland en Thailand, uitgebreid.

Om de kosten te drukken zal BMW steeds meer gaan werken met gestandaardiseerde onderdelen en motoren. De ontwikkeling van kleine motoren wordt gedaan in samenwerking met andere autofabrikanten zoals PSA Peugeot Citroën. Ook overweegt het Duitse concern om compacte motoren te koop aan te bieden aan derden. Tot slot verwacht BMW jaarlijks 100 miljoen euro te besparen door de gezamenlijke inkoop van componenten met Mercedes-Benz.