De nieuwe Bentley Continental GT wordt voorlopig voorzien van de bekende zesliter W12-motor. Pas eind volgend jaar komt de nieuwe vierliter V8-motor beschikbaar, die moet zorgen voor 40 procent minder schadelijke uitlaatgassen.

De nieuwe Bentley Continental GT is uitgelekt. Ondanks de zorgvuldige planning van het merk om de Grand Tourer sportcoupé beetje bij beetje prijs te geven via teasers en een speciale website, kunnen we nu al de eerste officiële foto’s en specificaties geven.

Op het eerste gezicht lijkt de Continental GT nauwelijks vernieuwd. Maar schijn bedriegt. Ieder paneel van het exterieur is nieuw. Veel van de bekende lijnen en hoeken zijn aangescherpt en her en der zijn nieuwe onderdelen te vinden, zoals cirkelvormige LED-lampen in de lichtunits voor en achter. Bentley wil geen radicaal ander ontwerp omdat de afgeleide modellen GTC Convertible en sedan Flying Spur nog jaren mee moeten – en die zouden er maar ouderwets bij afsteken. Daarnaast is de GT natuurlijk ook de bestseller van het merk; sinds de lancering in 2002 reden ruim 22.000 stuks de showroom uit. ‘Never change a winning team’, nietwaar?

Voorlopig zijn er ook geen grote wijzigingen onder de motorkap. De 6.0 W12-motor keert terug, zij het met iets extra kracht. Het vermogen is opgekrikt van 552 naar 567 pk, het koppel van 650 naar 700 Nm. De 0-97 km/u (60 mijl/u) sprint wordt nu afgelegd in 4,4 seconden – dat is 2 seconden sneller dan het huidige GT-model. De topsnelheid blijft staan op 319 km/u. De nieuwe Continental GT is voorzien van een zestraps automatische transmissie.

Het All Wheel Drive-systeem plaatst meer koppel (60 procent) op de achterwielen dan op de voorwielen. De auto weegt 65 kg minder dan voorheen en Bentley voorziet een kleine afname in brandstofverbruik. Consumenten voor wie verbruik en uitstoot van belang zijn kunnen echter beter wachten met de aanschaf van een nieuwe Bentley.

Eind 2011 komt namelijk een Continental GT op de markt met een geheel nieuwe motor, een 4,0 liter V8. Bentley benadrukt dat het niet gaat om een instapmodel, we kunnen dus gelijkwaardige prestaties verwachten als van de W12-uitvoering. De V8-motor is nog in ontwikkeling (met de hulp van Audi) dus cijfers zijn er nog niet. Het luxemerk belooft echter een reductie van uitlaatgassen tot 40 procent. Dat is de moeite van het wachten waard.