Het Amerikaanse merk Cadillac keert terug op de Europese automarkten. Op de Autosalon van Parijs zal Cadillac aanwezig zijn met het volledige productgamma dat vanaf 2011 te koop is via een nieuw dealernetwerk.

Cadillac maakt een herstart in Europa en kondigt aan een ‘serieuze concurrent in het premium segment’ te willen worden. Hiervoor heeft importeur General Motors Europe op ons continent een nieuw netwerk van circa 40 dealers opgezet. Daarnaast zijn er gecertificeerde onderhoudsbedrijven geselecteerd. Welke dat in ons land zijn is nu nog onbekend.

Wel kunnen we melden wat de nieuwe dealers gaan verkopen. Dat is een volwaardige lijn van 2011-modellen, inclusief de CTS Coupé en CTS-V Coupé, de CTS Sport Wagon, de CTS-V sedan, de SRX cross-over en de Escalade Hybrid. Al deze modellen worden eerst tentoongesteld op de Autosalon van Parijs, begin oktober.

De Cadillac CTS-V Coupé beleeft op de Parijse beurs zijn Europese première. De extra potente uitvoering wordt aangedreven door een 564 pk-sterke motor. Van de luxe cross-over Cadillac SRX is de tweede generatie beschikbaar, met een geheel nieuw design en efficiëntere motoren.

De full-size SUV Escalade is voortaan voorzien van het ‘Two-Mode Hybrid System’. Bij lage snelheden en stationair draaien maakt de SUV alleen gebruik van de elektromotor en accu’s. Het brandstof-managementsysteem zorgt er bovendien voor dat onder bepaalde omstandigheden slechts vier cilinders van de 6,0 liter V8-motor worden gebruikt. In het stadsverkeer produceren deze voorzieningen volgens de fabrikant 40 procent minder brandstof.